Veelgestelde vragen


Kan ik mij inschrijven zonder danspartner?
Ik heb mij ingeschreven, moet mijn partner zich apart inschrijven?
Wat als ik geen Nederlands spreek?
Is er nog plaats in de cursus die ik wil doen?
Kan ik een proefles volgen?
Welke cursussen zijn er?
Ik heb al jaren ergens anders gedanst, moet ik beginnen in cursus 1?
Op welke dagen zijn de lessen?
Hoe laat beginnen de lessen?
Waar zijn de lessen?
Wat kost het?
Kan ik danslessen cadeau geven?
Wat is het bankrekeningnummer van Gel?
Ik kan een aantal lessen niet volgen, kan ik dan korting krijgen of de lessen inhalen?
Hoe geef ik nieuwe contactgegevens door?
Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?
Hoe zit het met de privacy?
Ik ben mijn lidmaatschappasje kwijt, wat nu?
Moet ik speciale kleding aan voor de danslessen?
Hoe oud moet je zijn om lessen te kunnen volgen?
Mijn vraag staat er niet tussen!


 


 

Kan ik mij inschrijven zonder danspartner?

Ja, zonder partner inschrijven kan wel, zonder partner dansen lukt niet… Je hebt echt een danspartner nodig om te leren rock-‘n-rollen. Zoals bij de meeste danslessen zijn er (bijna) altijd meer vrouwen die zich aanmelden dan mannen.
Uiteraard snappen we dat het niet altijd makkelijk is om een danspartner te vinden, daarom kan je altijd de eerste les komen kijken en wie weet kom je iemand anders tegen die nog op zoek is naar een danspartner. Er zijn grofweg 2 oplossingen.

Oplossing 1:
Strik toch ergens een man. Lastig, maar ook zij vinden R&R meestal fantastisch om op te dansen. Zoek bijvoorbeeld in je vriendenkring, tijdens de eerste les of plaats een oproep op facebook en kijk of je een van jouw vrienden zover krijgt!
Oplossing 2:
Er is niets op tegen dat 2 dames (of heren) met elkaar dansen, zeker voor de basis (cursus 1) kan dat heel goed.

NB. We krijgen vaak de vraag of iemand kan invallen (bijvoorbeeld een al ervaren danser) ook deze persoon zal dan lesgeld moeten betalen.
Ook willen wij liever geen losse invallers, een enkele keer (als je vaste partner verhinderd is) kan dit geen kwaad, maar het werkt niet voor een hele cursus.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een partner, als vereniging kunnen wij soms hooguit een handje helpen. Als je inschrijft zonder partner is het verstandig om altijd aan te geven dat je nog geen partner hebt.

 


 

Ik heb mij ingeschreven, moet mijn partner zich apart inschrijven?

Ja, je partner moet zich ook inschrijven. We willen graag weten wie bij wie hoort in de cursussen en vragen er daarom naar bij de inschrijving. Voor beide partners betalen kan wel, mits bij de betaling goed vermeld wordt voor wie er geld wordt overgemaakt.

 


 

Wat als ik geen Nederlands spreek?

Geen probleem! De cursus wordt in principe gegeven in het Nederlands. Maar je komt vast een heel eind door goed te kijken en de lesgevers na te doen. Individueel word je tijdens de les wel in het Engels geholpen.

 


 

Is er nog plaats in de cursus die ik wil doen?

Als een cursus vol zit, kun je je niet meer inschrijven.

Meestal is het vooral cursus 1 die snel vol zit. Meld je daarom tijdig aan! Maar ook voor de andere cursussen is het goed om je tijdig online aan te melden (zie inschrijven).

 


 

Kan ik een proefles volgen?

De eerste les van een cursus 1 is in principe altijd een proefles. Schrijf je in via de inschrijfpagina. Hier kan je de inschrijving voor de proefles regelen.

 


 

Welke cursussen zijn er?

Er zijn 7 verschillende cursussen die worden gegeven. De meeste zijn genummerd, sommige hebben een naam.

  • Cursus 1: de beginnerscursus. Hier wordt de basis van het rock-‘n’-rolldansen aangeleerd. Welke stappen zijn er, wat is het ritme en de eerste truken komen aan de orde
  • Cursus 2: het logische vervolg. Er wordt verder gewerkt aan de basis en en het repertoir wordt uitgebreid.
  • Cursus 3: de basis wordt herhaald en er zijn nog meer truken te leren.
  • Stijlcursus: Ok, de basis is er, maar hoe ga je van de geleerde passen naar ‘écht’ rock-‘n’-rolldansen? Weinig nieuwe truken, veel bijschaven en oefenen.
  • Cursus 5 & 6: De basis wordt nu als bekend verondersteld, dus is het tijd voor meer en wat ingewikkeldere truken.
  • Acrobatiekcursus: hiervoor moet je de basis kennen en goed op je vaste partner zijn ingespeeld. Als je aan die basisvoorwaarden voldoet dan kan er worden begonnen met het betere gooi- en smijtwerk. Uiteraard met goede begeleiding en oog voor veiligheid.

 


 

Ik heb al jaren ergens anders gedanst, moet ik beginnen in cursus 1?

Dat is altijd een lastige vraag! Als je al meer danservaring hebt is de kans groot dat je snel onze truken oppakt. Cursus 1 legt de basis voor alle andere cursussen qua armspanning, de basispas en de introductie van onze ‘Gel-stijl’.

Het handigste is om met cursus 1 te starten, als het allemaal te makkelijk is kan je in overleg met de lesgevers overstappen naar cursus 2.

 


 

Op welke dagen zijn de lessen? Hoe laat beginnen de lessen?

De lessen zijn elke dinsdag van 20 tot 21 uur, met daarna vrijdansen. Cursus 1 is altijd van 20 tot 21 uur. Soms kan een van de andere cursussen van 21-22 uur zijn, dit word altijd van tevoren aangekondigd. De dansavonden zijn rond 23 uur afgelopen. Kijk in onze agenda voor data en de tijden van de komende periode.

 


 

Waar zijn de lessen?

In Studio Borgerstraat (van Studio Kemna): Borgerstraat 112, 1053PX Amsterdam. De ingang is in de Kneppelhoutstraat, vlak naast de Kinkerstraat.

 


 

Wat kost het?

Kijk voor de prijzen op onze prijzen-pagina.

 


 

Kan ik danslessen cadeau geven?

Uiteraard! Hiervoor kunt u contact met ons opnemen, dan regelen we de betaling (info@gel.amsterdam). Het lidmaatschap komt uiteraard wel op naam van de gelukkige ontvanger.

 


 

Wat is het bankrekeningnummer van Gel?

Dit zijn onze bankgegevens:
Rekeningnummer (IBAN) NL98INGB0002856652 t.n.v. Gel
BIC: INGBNL2A

Andere nummers (terzijde):
KvK: 40534931
BSIN: 816611440

 


 

Ik kan een aantal lessen niet volgen, kan ik dan korting krijgen of de lessen inhalen?

We geven 1x per week les en 10x per periode, hierdoor is er geen inhaalmogelijkheid. Alle truken worden vaker herhaald, dus bij (korte) afwezigheid mis je weinig. Ook tijdens het vrijdansen is er veel mogelijkheid om alles nog eens goed te herhalen, omstanders vinden het vaak leuk om even te helpen als je niet meer weet hoe de truuk ook alweer precies ging.

Wij geven bij afwezigheid geen korting, ook achteraf geven wij geen lesgeld terug.

 


 

Hoe geef ik nieuwe contactgegevens door?

Als je bent verhuisd of een nieuw telefoonnummer of e-mailadres hebt, kun je dat zelf doorgeven via Mijn Gel. Daar kun je ook incassogegevens aanpassen of intrekken en je facturen inzien.

 


 

Hoe zit het met mijn privacy?

Het is ons niet te doen om jouw persoonlijke gegevens, het gaat ons erom dat je lekker kan (leren) dansen! Lees onze privacyverklaring als je meer informatie wil. Bij vragen of problemen: privacy@gel-online.nl

 


 

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Lidmaatschap wordt tot opzegging elk jaar verlengd. Wil je opzeggen, stuur dan een mail naar info@gel-online.nl. Doe het wel een maand voor het einde van jouw lidmaatschapsjaar!
Je lidmaatschap hangt af van het moment van inschrijven: januari t/m december, april t/m maart of september t/m augustus. Voorheen liep het altijd tot 31 december.

 


 

Ik ben mijn lidmaatschappasje kwijt, wat nu?

Je kan een nieuw pasje aanvragen voor €15 via info@gel-online.nl.

 


 

Moet ik speciale kleding aan voor de danslessen?

Nee. Ons advies ligt voor de hand: trek gemakkelijke kleren aan en draag het liefst schoenen met een wat gladdere zool, gympen dansen vaak stroef.

Kom je naar een Gel-feest? Dan word kleding in stijl wel erg gewaardeerd!

 


 

Hoe oud moet je zijn om lessen te kunnen volgen?

Volgens de statuten kan je lid worden vanaf 18 jaar, er is geen maximumleeftijd.
In sommige gevallen kan van de minimumleeftijd worden afgeweken na overleg. Neem daarvoor contact met ons op.

 


 

Staat je vraag er niet bij?

Als het antwoord niet te vinden is kan je altijd naar de contactpagina om je vraag te stellen.