Lesgevers


Gel presenteert haar docententeam!!

Arnout Lansberg:

“Ga nou eens een keer mee naar een feest!”, zei mijn broer ruim 25 jaar geleden tegen me. Hij was al een tijdje lid van Gel en was ervan overtuigd dat ik het ook leuk zou vinden. Ik had daar hele andere ideeën over. Ik zag dansschool/ballroom-achtige taferelen voor me, waar ik echt niets van moest hebben. Maar goed, om er vanaf te zijn ben ik in juni 1990 dan maar eens naar een Gel-feest gegaan, als introducee. ‘Medisch Centrum Gel’, in de Meervaart. Ik was denk ik 10 minuten binnen en zag iedereen swingen en vooral ontzettend veel lol hebben, met een enorme smile op hun gezicht. Toen wist ik: DIT wil ik! Ik heb me meteen ingeschreven voor cursus 1 in augustus. De rest is, zoals ze zeggen, ‘history’.

Rock ’n Roll dansen is voor mij gewoon genieten. Als ik met een parter op een lekker swingend nummer dans en alles ‘werkt’, dan geeft me dat echt een geluksgevoel. Daarbij geef ik intussen ruim 20 jaar les bij Gel en het blijft iets waar ik iedere week weer naar uitkijk. Wie nog nooit heeft ge-rock-’n-rolled, weet niet wat ‘ie mist!

foto Arnout

 

Ilze

Hoi, ik ben Ilze. Rock ’n Roll doet mij altijd denken aan plezier, energie en een fijn gevoel in mijn lijf. En dat is ook wat ik mijn cursisten wil laten ervaren. Dat gevoel als je na een avond dansen iets nieuws hebt geleerd, een truuk eindelijk is gelukt of je met een (on)bekende heel veel lol hebt gemaakt. Samen met mijn vriend dans ik nu 7 jaar bij Gel, waarvan 5 jaar als lesgever. In die 7 jaar hebben we alle cursussen gedaan én acrobatiek. Daarnaast hebben we met een groepje wat kleine optredens gegeven op feestjes en festivalletjes (Terrasmus bijvoorbeeld). Sinds 2 jaar zit ik in het bestuur van Gel en ook zorg ik met de barcommissie voor de drankjes op de dinsdagavond. Een hoop dingen dus waardoor je mij al zou kunnen kennen!

foto Ilze

 

Daphne en Michiel

Hallo, wij zijn Daphne en Michiel. We dansen alweer een tijdje bij Gel! Ooit zijn we in 2006 als studenten via het USC begonnen met dansen bij Gel. Van het een kwam het ander en zijn we steeds actiever geworden. Ooit begon het met de deurdienst, maar inmiddels kunnen we zeggen dat we van alles hebben gedaan (deurcommissie, feestcommissie, lustrumcommissie, bestuur). In 2010 kwam daar het lesgeven bij en dat doen we nog steeds met veel plezier. Naast het dansen zelf is dat zo mogelijk ook nog steeds het allerleukste om te doen. Vandaar dat je ons, samen of in combinatie met de andere lesgevers, voorlopig nog tegenkomt als je lest bij Gel.

 

Michel

Ik was geen danstalent, dus toen Marianne een Gel-flyer had zien hangen was ik eerst sceptisch. In 2001 volgden we een paar cursussen in Odeon en ik werd enthousiast over het samen dansen en de vrolijke muziek. Na twee kindjes pikten we de lessen weer op in het Polanentheater, dinsdagavond werd onze vaste avond uit. Er kwam een derde kindje en Gel ging naar de Borgerstraat. Na een paar keer cursus STIJL viel er eindelijk een kwartje en ging het dansen beter; we werden zelfs gevraagd als lesgevers! Eenmaal actief ben ik ook bestuurslid geworden (penningmeester). Het geeft veel voldoening om zo de lol van de Rock ‘n’ Roll over te brengen bij de leukste vereniging van Amsterdam!

 

Esther

Het begon ergens in de jaren zeventig. Ik zat met bengelende beentjes op de bank voor de tv. Ineens was daar bericht dat er een beroemde man was overleden. Een meneer met glanzend zwart haar. Elvis Presley. Die week was er elke dag een Elvis-film op tv en ik keek ze allemaal. Bij de scene waarin Elvis in de poppenkast “Wooden heart” zingt viel ik in katzwijm. De Jailhouse Rock vond ik waanzinnig stoer. Een blijvende passie voor rock n roll muziek was geboren.

Toch duurde het nog zo’n 20 jaar voor ik met een lange omweg, via ondansbare jaren ‘80 muziek, stijldansen en salsa, bij de Rock ’n roll uitkwam. De eerste keer dat ik bij Gel kwam, overviel me al bij binnenkomst een enorm blij gevoel bij de aanstekelijke beat die de gang in rolde. Eenmaal in de zaal werd het nog beter: Ik zag al die enthousiaste mensen samen dansen en keek met verbazing naar hun voetenwerk. Hoe deden ze dat toch? Dat moest ik ook leren! Sindsdien ga ik minstens 1 keer in de week Rock n roll dansen. Om les te geven, les te volgen, of vrij te dansen.

En nog steeds kijk ik regelmatig naar andere dansers en denk…Hoe doen ze dat toch? Dat moet ik ook leren!

 

Femke

April 2016 begon ik in m’n eentje in cursus 1. Ik wilde erg graag een partnerdans leren, maar voelde me niet aangetrokken tot stijldansen. Via wat online zoeken kwam ik uit bij Rock ’n Roll dansen bij Gel. Na een paar filmpjes was ik gelijk verkocht. Bij mijn eerste les was ik super nerveus, maar al snel begon ik te genieten van het dansen en de gezellige en warme sfeer. Door enorm veel vrij te dansen en naar feestjes te gaan ben ik door de cursussen heen geracet en in april 2018 werd ik gevraagd om les te geven. Ik ben enorm enthousiast over Gel en besteed veel van mijn vrije tijd hieraan; ik zit in de feestcommissie, pr-commissie, lustrumcommissie en sinds een jaar ook in het bestuur. Ik houd van de energie die Rock ’n Roll dansen geeft en de connectie die je met andere mensen maakt tijdens het dansen. Door het lesgeven bij Gel probeer ik mijn passie voor dansen mee te geven aan anderen.

 

Ed en Jacqueline

Mijn naam is Ed en ik dans samen met mijn partner Jacqueline al zo’n 30 jaar bij Gel.  Tussentijds even gestopt en de laatste jaren weer actief. Inmiddels denken we beide dat het nu genoeg is geweest maar zie dat maar eens van je af te schudden; 30 jaar verenigingsleven? Ik herinner mij geweldige feesten waar de lustrum feesten wel met kop en schouders bovenuit steken! Onvergetelijke feesten! Wij zijn gevraagd om voor GeldeLuxe het dubbel dansen te verzorgen. Ouderwets met elkaar ontdekken, oefenen, bijschaven, afkijken en uitproberen. Zorg dat je erbij bent en neem nog een ander Gel lid (vrouw) mee zodat je lekker veel kunt oefenen.

foto dubbeldansen