Lesgevers


Gel presenteert haar docententeam!!

Tenminste een deel, want niet iedereen wil op de site. Gel heeft zelfs meer dan 15 enthousiaste lesgevers!

Arnout Lansberg:

“Ga nou eens een keer mee naar een feest!”, zei mijn broer ruim 25 jaar geleden tegen me. Hij was al een tijdje lid van Gel en was ervan overtuigd dat ik het ook leuk zou vinden. Ik had daar hele andere ideeën over. Ik zag dansschool/ballroom-achtige taferelen voor me, waar ik echt niets van moest hebben. Maar goed, om er vanaf te zijn ben ik in juni 1990 dan maar eens naar een Gel-feest gegaan, als introducee. ‘Medisch Centrum Gel’, in de Meervaart. Ik was denk ik 10 minuten binnen en zag iedereen swingen en vooral ontzettend veel lol hebben, met een enorme smile op hun gezicht. Toen wist ik: DIT wil ik! Ik heb me meteen ingeschreven voor cursus 1 in augustus. De rest is, zoals ze zeggen, ‘history’.

Rock ’n Roll dansen is voor mij gewoon genieten. Als ik met een parter op een lekker swingend nummer dans en alles ‘werkt’, dan geeft me dat echt een geluksgevoel. Daarbij geef ik intussen ruim 20 jaar les bij Gel en het blijft iets waar ik iedere week weer naar uitkijk. Wie nog nooit heeft ge-rock-’n-rolled, weet niet wat ‘ie mist!

foto Arnout


Ilze

Hoi, ik ben Ilze. Rock ’n Roll doet mij altijd denken aan plezier, energie en een fijn gevoel in mijn lijf. En dat is ook wat ik mijn cursisten wil laten ervaren. Dat gevoel als je na een avond dansen iets nieuws hebt geleerd, een truuk eindelijk is gelukt of je met een (on)bekende heel veel lol hebt gemaakt. Samen met mijn vriend dans ik nu 7 jaar bij Gel, waarvan 5 jaar als lesgever. In die 7 jaar hebben we alle cursussen gedaan én acrobatiek. Daarnaast hebben we met een groepje wat kleine optredens gegeven op feestjes en festivalletjes (Terrasmus bijvoorbeeld). Sinds 2 jaar zit ik in het bestuur van Gel en ook zorg ik met de barcommissie voor de drankjes op de dinsdagavond. Een hoop dingen dus waardoor je mij al zou kunnen kennen!

foto Ilze


Daphne en Michiel

Hallo, wij zijn Daphne en Michiel. We dansen alweer een tijdje bij Gel! Ooit zijn we in 2006 als studenten via het USC begonnen met dansen bij Gel. Van het een kwam het ander en zijn we steeds actiever geworden. Ooit begon het met de deurdienst, maar inmiddels kunnen we zeggen dat we van alles hebben gedaan (deurcommissie, feestcommissie, lustrumcommissie, bestuur). In 2010 kwam daar het lesgeven bij en dat doen we nog steeds met veel plezier. Naast het dansen zelf is dat zo mogelijk ook nog steeds het allerleukste om te doen. Vandaar dat je ons, samen of in combinatie met de andere lesgevers, voorlopig nog tegenkomt als je lest bij Gel.


Michel
Ik was geen danstalent, dus toen Marianne een Gel-flyer had zien hangen was ik eerst sceptisch. In 2001 volgden we een paar cursussen in Odeon en ik werd enthousiast over het samen dansen en de vrolijke muziek. Na twee kindjes pikten we de lessen weer op in het Polanentheater, dinsdagavond werd onze vaste avond uit. Er kwam een derde kindje en Gel ging naar de Borgerstraat. Na een paar keer cursus STIJL viel er eindelijk een kwartje en ging het dansen beter; we werden zelfs gevraagd als lesgevers! Eenmaal actief ben ik ook bestuurslid geworden (penningmeester). Het geeft veel voldoening om zo de lol van de Rock ‘n’ Roll over te brengen bij de leukste vereniging van Amsterdam!


Esther

Het begon ergens in de jaren zeventig. Ik zat met bengelende beentjes op de bank voor de tv. Ineens was daar bericht dat er een beroemde man was overleden. Een meneer met glanzend zwart haar. Elvis Presley. Die week was er elke dag een Elvis-film op tv en ik keek ze allemaal. Bij de scene waarin Elvis in de poppenkast “Wooden heart” zingt viel ik in katzwijm. De Jailhouse Rock vond ik waanzinnig stoer. Een blijvende passie voor rock n roll muziek was geboren.

Toch duurde het nog zo’n 20 jaar voor ik met een lange omweg, via ondansbare jaren ‘80 muziek, stijldansen en salsa, bij de Rock ’n roll uitkwam. De eerste keer dat ik bij Gel kwam, overviel me al bij binnenkomst een enorm blij gevoel bij de aanstekelijke beat die de gang in rolde. Eenmaal in de zaal werd het nog beter: Ik zag al die enthousiaste mensen samen dansen en keek met verbazing naar hun voetenwerk. Hoe deden ze dat toch? Dat moest ik ook leren! Sindsdien ga ik minstens 1 keer in de week Rock n roll dansen. Om les te geven, les te volgen, of vrij te dansen.

En nog steeds kijk ik regelmatig naar andere dansers en denk…Hoe doen ze dat toch? Dat moet ik ook leren!


Amber

Hi, ik ben Amber! Ik was een jaar of zeven toen ik verliefd werd op de man op de poster in het huis van mijn vader. Een onbereikbare jeugdliefde met mysterieuze ogen en prachtig glanzend haar. Een man met een diepe stem die muziek maakt waarbij je niet kan stilstaan. Helaas was deze King of Rock and Roll al jaren overleden maar dat maakte niet dat hij en zijn muziekstijl minder leefde in ons huis. Samen met mijn vader luisterde ik naar zijn platen en werd ik meegenomen naar de Rock ’n Roll beurs om zeldzame singeltjes te zoeken. In de auto luisterde we naar andere bands en trommelden we mee met het aanstekelijke ritme. Op mijn 13e was het zover, ik mocht voor het eerst mee naar Rock ’n Roll Street op Terschelling. Ik werd nóg verliefder op de muziek en op de stijl. Dit werd ons vaste vader-dochter weekend waar we samen genoten van de muziek en entourage. Na een aantal edities vroeg ik: Pap, waarom kunnen wij dit eigenlijk niet? We genieten van de swingende mensen en muziek maar dansen.. Ho maar... Eenmaal thuis ging ik op zoek. Ik kwam terecht bij Gel en verraste mijn vader voor zijn verjaardag met een proefles. En nu? Nu zijn we 2,5 jaar verder en dól enthousiast. Niet alleen het dansen en de muziek maar ook omringd zijn door mensen die net zo genieten als wij.. Dat is wat mij nog enthousiaster maakt. Sinds een half jaar begeef ik mij voorzichtig in het lesgeven.. Want já, ik wil hier nog lang niet mee stoppen! En die mysterieuze man? Die geeft mij nog steeds vlinders in mijn buik..


Femke

April 2016 begon ik in m’n eentje in cursus 1. Ik wilde erg graag een partnerdans leren, maar voelde me niet aangetrokken tot stijldansen. Via wat online zoeken kwam ik uit bij Rock ’n Roll dansen bij Gel. Na een paar filmpjes was ik gelijk verkocht. Bij mijn eerste les was ik super nerveus, maar al snel begon ik te genieten van het dansen en de gezellige en warme sfeer. Door enorm veel vrij te dansen en naar feestjes te gaan ben ik door de cursussen heen geracet en in april 2018 werd ik gevraagd om les te geven. Ik ben enorm enthousiast over Gel en besteed veel van mijn vrije tijd hieraan; ik zit in de feestcommissie, pr-commissie, lustrumcommissie en sinds een jaar ook in het bestuur. Ik houd van de energie die Rock ’n Roll dansen geeft en de connectie die je met andere mensen maakt tijdens het dansen. Door het lesgeven bij Gel probeer ik mijn passie voor dansen mee te geven aan anderen. Ik ben elke dinsdagavond aanwezig, dus kom je langs voor een dansje?


Thijs

Voor mij begon het rock ‘n roll dansen op m’n 13e. Mijn vader werd toentertijd gevraagd als gitarist te komen spelen bij de Torello’s Jive Bugs (waar hij nog steeds in speelt) en mijn moeder vond het een leuk idee om te leren dansen. Dit zodat ze mee kon naar de optredens van mijn vader en niet stil hoeft te blijven staan. Zij wist niemand warm te krijgen om met haar mee te gaan, tot ik zei wel met haar mee te willen gaan. Zo zijn we bij Gel gekomen en was ik met mijn 13 jaar het jongste lid. Niet helemaal zonder commotie want officieel was het vanaf 18 jaar dat je lid kon worden, toen nog in het Odeon op de Singel.

Nu 19 jaar later, na het Polanentheater en toen op de Borgerstraat, dans ik nog steeds bij Gel en geef al lange tijd met plezier les. Alhoewel ik tussendoor even voor mijn studie niet actief voor Gel ben geweest ben ik hierna weer met open armen ontvangen. De hogere cursussen vind ik het leukst om te geven en heb daar sinds kort ook de cursus stijl aan toe mogen voegen! Het iets meer buiten de regels dansen en verschillende dingen proberen blijft voor mij hetgeen het dansen zo leuk maakt en ik daarom ook regelmatig weer nieuwe dingen ontdek. Het is bij mij nog niet de revue gepasseerd om te stoppen bij Gel, dus kom je naar Gel dan zal je mij daar voorlopig nog wel aan treffen!


Anouschka

Mijn naam is Anouschka en ik dans al jaren met veel plezier bij rock ’n roll vereniging Gel. Ik ben zo’n 20 jaar geleden zelf begonnen met het volgen van cursus 1.
Ik kwam voor het eerst in aanraking met rock ’n roll toen ik met iemand mee ging naar een feest van Gel. Het dansen zag er super leuk uit en wilde dat ook kunnen.
Het leuke van Gel is dat het niet alleen maar lessen volgen is; er wordt drie keer per jaar een feest gehouden. Ook ben ik in het verleden met de vereniging op wintersport geweest: Gel -ski. Het mooiste van de wintersport was hoe we met z’n allen van een doods-après-ski café één groot feest konden maken. Zodra er een rock ’n roll nummer op werd gezet, stond iedereen te dansen op hun ski- of snowboard schoenen, zelfs met acrobatiek. Met de vereniging naar Terschelling voor het rock ’n roll weekend is ook een feest. Het dorp Midsland verandert in een rock en roll festijn.
Inmiddels geef ik alweer zo’n 18 jaar rock ’n roll les. Wat ik leuk vind aan lesgeven is dat je andere mensen blij kunt maken met hun vooruitgang in je les. Ik geef vaak cursus 4 maar vind de andere cursussen net zo leuk om te geven. Tot ziens op de dinsdagavonden.


Bo

’T was bij de VARA, De Sonja’s Goed Nieuws Show. Ik zag de ouderwetse Rock ’n Roll, zoals ik het als klein jongetje nog net had gezien. En niet dat wat ik bij mijn eerste en laatste dansschool les kreeg voorgeschoteld… Jive. Dat noemde ik ‘trut’ Rock ’n Roll. Binnen een week stond ik op de Hoogte Kadijk mijn eerste basis trappeltjes te doen. Zes cursussen non-stop, en toen ging het snel. De Cruise inn begon met een soort ‘farmers rock’. Amsrock splitste zich in meerdere clubs; Lollypop en Rock ’n Roll High School. Bij de laatste werd ik lesgever met een groepje onderwijsmensen en creëerde we een demo team met wedstrijden in Duitsland. Maar dat ging de verkeerde kant op, het werd gymnastische Rock ’n Roll. Terug naar de echte Rock ’n Roll en dát was het begin van Gel. Zeven man in het bestuur en ik als kunstacademie student deed de vormgeving en voor een groot deel de feesten. 35 jaar later vind ik Gel nog steeds een leuke club omdat we nog steeds op dezelfde manier, met actieve lieden onze club draaiende houden. Het lesgeven is soms wel een beetje zwaar maar het geeft ook wel weer een ‘kick’ als je op een feest al die dansende mensen ziet. Ik had vroeger minstens zes bier nodig voordat ik überhaupt durfde te dansen. Ook al zijn de dinsdagavonden kort, ik geniet tijdens het vrijdansen van die momenten dat je een ‘klein dansdingetje’ uitwisselt met iemand die dan net weer even iets anders doet.


Ed en Jacqueline

Mijn naam is Ed en ik dans samen met mijn partner Jacqueline al zo’n 30 jaar bij Gel. Tussentijds even gestopt en de laatste jaren weer actief. Inmiddels denken we beide dat het nu genoeg is geweest maar zie dat maar eens van je af te schudden; 30 jaar verenigingsleven? Ik herinner mij geweldige feesten waar de lustrum feesten wel met kop en schouders bovenuit steken! Onvergetelijke feesten! Wij zijn gevraagd om voor Gel DeLuxe het dubbel dansen te verzorgen. Ouderwets met elkaar ontdekken, oefenen, bijschaven, afkijken en uitproberen. Zorg dat je erbij bent en neem nog een ander Gel lid (vrouw) mee zodat je lekker veel kunt oefenen.

foto dubbeldansen