Lesgevers


Gel deLuxe presenteert haar docententeam!!

Arnout Lansberg:

“Ga nou eens een keer mee naar een feest!”, zei mijn broer ruim 25 jaar geleden tegen me. Hij was al een tijdje lid van Gel en was ervan overtuigd dat ik het ook leuk zou vinden. Ik had daar hele andere ideeën over. Ik zag dansschool/ballroom-achtige taferelen voor me, waar ik echt niets van moest hebben. Maar goed, om er vanaf te zijn ben ik in juni 1990 dan maar eens naar een Gel-feest gegaan, als introducee. ‘Medisch Centrum Gel’, in de Meervaart. Ik was denk ik 10 minuten binnen en zag iedereen swingen en vooral ontzettend veel lol hebben, met een enorme smile op hun gezicht. Toen wist ik: DIT wil ik! Ik heb me meteen ingeschreven voor cursus 1 in augustus. De rest is, zoals ze zeggen, ‘history’.

Rock ’n Roll dansen is voor mij gewoon genieten. Als ik met een parter op een lekker swingend nummer dans en alles ‘werkt’, dan geeft me dat echt een geluksgevoel. Daarbij geef ik intussen ruim 20 jaar les bij Gel en het blijft iets waar ik iedere week weer naar uitkijk. Wie nog nooit heeft ge-rock-’n-rolled, weet niet wat ‘ie mist!

foto Arnout

Ilze

Hoi, ik ben Ilze. Rock ‘n Roll doet mij altijd denken aan plezier, energie en een fijn gevoel in mijn lijf. En dat is ook wat ik mijn cursisten wil laten ervaren. Dat gevoel als je na een avond dansen iets nieuws hebt geleerd, een truuk eindelijk is gelukt of je met een (on)bekende heel veel lol hebt gemaakt. Samen met mijn vriend dans ik nu 7 jaar bij Gel, waarvan 5 jaar als lesgever. In die 7 jaar hebben we alle cursussen gedaan én acrobatiek. Daarnaast hebben we met een groepje wat kleine optredens gegeven op feestjes en festivalletjes (Terrasmus bijvoorbeeld). Sinds 2 jaar zit ik in het bestuur van Gel en ook zorg ik met de barcommissie voor de drankjes op de dinsdagavond. Een hoop dingen dus waardoor je mij al zou kunnen kennen!

foto Ilze

Ed en Jacqueline

Mijn naam is Ed en ik dans samen met mijn partner Jacqueline al zo’n 30 jaar bij Gel.  Tussentijds even gestopt en de laatste jaren weer actief. Inmiddels denken we beide dat het nu genoeg is geweest maar zie dat maar eens van je af te schudden; 30 jaar verenigingsleven? Ik herinner mij geweldige feesten waar de lustrum feesten wel met kop en schouders bovenuit steken! Onvergetelijke feesten! Wij zijn gevraagd om voor GeldeLuxe het dubbel dansen te verzorgen. Ouderwets met elkaar ontdekken, oefenen, bijschaven, afkijken en uitproberen. Zorg dat je erbij bent en neem nog een ander Gel lid (vrouw) mee zodat je lekker veel kunt oefenen.

foto dubbeldansen

Gastdocenten 2016: Herman en Sanne (Let’s Swing – Groningen)

Sanne: Ik dans al mijn hele leven: klassiek ballet, stijldansen en sinds 2006 verslingerd aan Boogie Woogie dansen. De prachtige kledingstijl en de swingende muziek sprak me erg aan, evenals het gemakkelijk kunnen dansen met andere mensen. Het eerste jaar heb ik Boogie gedanst bij Saco Velt in Leeuwarden en in 2009 lid geworden bij Let’s Swing. Tijdens mijn opleiding tot apotheker heeft het dansen mij veel plezier en ontspanning gegeven.

Herman: Mijn danscarrière begon in de jaren 80 in Sneek bij Vergonet alwaar ik me kort bezig hield met Acrobatisch Rock ‘n Roll.  Vanaf 1992 hield ik me bezig met de organisatie van diverse dansevenementen: IOGK ‘93, IRBK ‘94, World Championship Acrobatiek ‘97 en Worldcup Boogie ‘99 en tot slot de Open Nederlandse kampioenschappen in 2004. Vanaf 2001 ben ik één van de stuwende krachten van de vereniging Let’s Swing die dit jaar zijn 25ste verjaardag viert. Naast lesgever ben ik ook nog onderdeel van het Demoteam.

foto Herman en Sanne

Gastdocent 2016: Iris Hagemans

Toen Iris tien jaar geleden in Amsterdam kwam wonen, was ze op zoek naar een gezellige hobby om wat mensen in de stad te leren kennen en kwam ze terecht bij Gel. Nu zijn Rock & Roll en dansen niet meer uit haar leven weg te denken. Op haar werk wordt Iris zo nu en dan door collega’s wakker geschud uit een dagdroom met de vraag: “Jij hebt zo’n grote glimlach op je gezicht, waar denk je aan?” Ondertussen weten ze dat dat maar één ding kan zijn: Rock & Roll, baby!

foto Iris