Kom dansen bij Gel!

Kun je niet stil blijven zitten op '50s rock n rollmuziek? Dan ben je bij Gel op de juiste plek! Bij onze vereniging kun je leren dansen, zelf vrijdansen en geweldige feesten bezoeken om te swingen zoals het hoort.

UpdatesRock 'n' Shake
Our spring party will be quaky: dance all night in our familiar Kompaszaal. With swinging music, as next to dj Master of Swing we will have performing: 44 Shakedown! Kompaszaal: KNSM-laan 311, Amsterdam“> Saturday, March 16th, 20.00 – 00.30 €15 at the door, members free of course Need a quick […]

March 16th: Rock ‘n’ Shake!Wie zijn wij?

Gel is in 1984 opgericht als rock ’n’ roll dansvereniging, een supergezellige club voor iedereen die wil leren en blijven swingen — of je nu 18 bent of 81. We organiseren 3 cursusperiodes per jaar, waarin je als lid op dinsdagavonden kunt leren dansen. Na de les is er vrijdansen en elke periode wordt afgesloten met een groot feest!

Dat wordt allemaal mogelijk gemaakt door onze actieve leden: Gel zou Gel niet zijn zonder de vrijwilligers die alle lessen, feesten, muziek, PR en administratie regelen. Zo houden we ook de kosten laag!

Elke dinsdagavond

We geven cursussen op verschillende niveaus. Meestal van 20:00 tot 21:00 uur, soms start een cursus daarna. Om 21:00 uur begint ook het vrijdansen, waar je het geleerde in de praktijk kunt brengen of gewoon gezellig een drankje kunt drinken aan de bar. Voor les word je lid, maar vrijdansen is gratis voor iedereen!

Dansen in de Kompaszaal

Sinds 2021 is de Kompaszaal in Amsterdam ons nieuwe thuis. Hier geven we elke dinsdag cursussen en kun je vrijdansen — soms zelfs op live muziek.

De Kompaszaal ligt op het KNSM-eiland, waar vroeger grandioze schepen aanmeerden om passagiers op te pikken voor de oversteek naar Amerika. De schitterende inrichting van de zaal liet de luxueuze aankomst- en vertrekhal uitblinken in de transcontinentale reiswereld.

Het gebouw en interieur is intact gebleven en dient tegenwoordig als dans- en evenementlocatie met hetzelfde uitzicht over het IJ dat de passagiers hadden in de jaren '50. De perfecte plek om elke dinsdagavond te leren rock ’n’ rolldansen!

Gratis proefles!

Wil je het proberen? Schrijf je dan nu in voor de eerste les van cursus 1: een gratis proefles waar je Gel vrijblijvend kunt ontdekken. Laat onze lesgeversdemo je inspireren!

Ben je na die les razend benieuwd naar de rest van de cursus? Vul een inschrijfformulier in en doe mee!

Blijf op de hoogte

Geef je op voor onze nieuwsbrief (de Gel Mail Service) en ontvang alle laatste nieuwtjes over Gel. Wil je nog meer rock ’n’ rollplezier voorbij zien komen? Volg ons dan op Instagram en Facebook!