Gel verhuist naar De Kompaszaal! 3


Leuk en swingend nieuws! Gel gaat de dinsdagavonden namelijk doorbrengen… in De Kompaszaal!

De Kompaszaal ligt op het KNSM-eiland. Daar meerden vroeger grandioze passagiersschepen aan om passagiers op te pikken voor de oversteek naar Amerika. Waar de passagiers voorheen wachtten in een sober ingerichte loods creëerde de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM) de eerste luxueuze aankomst- en vertrekhal om uit te blinken in de transcontinentale reiswereld. De hele inrichting ademt de grandeur van de grote passagiersschepen en vormde een belevenis vanaf het moment dat je de Kompaszaal binnenstapte.
Het gebouw en interieur is intact gebleven en dient tegenwoordig als Grand-Café Restaurant met hetzelfde uitzicht over het IJ als de passagiers hadden in de jaren ’50!

Vanaf het moment dat er weer gedanst mag worden (já, wij staan te popelen) zullen de lessen in De Kompaszaal plaatsvinden. Daarom wat praktische informatie:

Hierboven zie je waar De Kompaszaal zich bevindt.

Parkeren, help?!

Op het KNSM- en aangrenzende Java-eiland parkeer je voor €4,50 per uur. Ook een optie: zet je auto aan de overkant van het IJ, na 19:00 uur gratis! Vanaf de Zamenhofstraat neem je Veer F1 (de gratis Oostveerpont) en na 5 minuten stap je aan wal op het Azartplein, vlakbij De Kompaszaal. Het veer gaat elke 20 minuten, maar let op: de laatste pont terug vertrekt om 22:30 uur!

Het OV

Ook met het OV is De Kompaszaal goed te bereiken. Op het Azartplein stoppen tram 7 en bussen 65 en 43 (hoewel nu even niet). Het is ook te lopen vanaf het Rietlandpark (tram 26).
Kijk met Google Maps of de GVB-site wat jouw beste route is.

Fietsen

De Kompaszaal ligt nog geen kwartier fietsen vanaf het Centraal Station. Kijk zelf even op Google Maps wat je beste route is.

Wachten duurt lang…

Helaas zullen we nog moeten wachten totdat we weer samen mogen dansen. Hopelijk voor de zomer, anders toch wel eind augustus…?
Tot ziens in De Kompaszaal!


3 thoughts on “Gel verhuist naar De Kompaszaal!

Comments are closed.