Links


Boppin’ Around
het ultieme magazine voor de fanatieke rock ‘n’ roll liefhebber en de liefhebber van de sfeer uit de jaren ’50.

Radio Vintage
Alle hits van 1939 tot 1959!

Rockin at The Brook
Een digitaal radiostation voor de beste fifties jivers, strollers and boppers. Zender met muziek die in Britse Rock’n’Roll clubs wordt gedraaid.

Gelegenheden

Cruise-Inn
In het gebouw – een soort houten barak – hangt de oude Cruise-sfeer nog overduidelijk: stoere mannen met vetkuiven en tatoeages en dames in authentieke jaren’40 en ’50 outfits. Petticoats kom je er overigens nauwelijks tegen. Op bandavonden – zaterdags – is het er altijd gezellig druk. De bands beginnen meestal pas om 22.00 á 22.30 te spelen. Wat opvalt bij de Cruise, is dat als er een band speelt, daar ook alle aandacht naar toe gaat en er niet of nauwelijks gedanst wordt. Als er vervolgens tussen de optredens en tijdens de Record Hop plaatjes gedraaid worden door de deejay, wordt er volop gedanst.

Leuk om te zien is dat ze bij de Cruise toch een wat andere, ruigere stijl van dansen hebben dan wij bij Gel. De Cruise-Inn is natuurlijk ook bekend van de jaarlijks terugkerende D-day. Dit r&r-straatfestival wordt elk jaar in juni gehouden en trekt rockers uit heel Nederland en daarbuiten.

Maloe Melo 
In drie woorden: klein, rokerig en bloedheet. Maar het is ook erg gezellig! Maloe Melo is een bluescafé waar vrijwel elke avond van de week een bandje speelt. Vrijdagavond is de r&r-avond. In het voorcafé kun gewoon de hele avond terecht voor een drankje, het achterzaaltje gaat pas tegen een uur of 23.00 open. Het is een echt Amsterdams grachtenpand en het is er dus lang, smal en vooral laag, met de muur van onder tot boven beplakt met blues- en r&r-posters. Helemaal achterin is een klein podium, waar tegen een uur of 23.30-24.00 de band gaat spelen. Als je mazzel hebt, is het niet al te druk en kun je er lekker dansen.

Het Zonnehuis
dé zaal voor gel-feesten.

 

Bands

Mist er een link? Laat hieronder een reactie achter of neem contact met ons op.