2004-2013


2004 is een bijzonder jaar, in twee heel verschillende opzichten. Dit jaar viert Gel namelijk zijn 20 jarig bestaan en we zijn daarmee – voor zover wij weten althans- de oudste rock ‘n roll-dansvereniging van Nederland. Zo’n vierde Lustrumjaar moet natuurlijk op gepaste wijze gevierd worden en al aan het begin van dit jaar wordt de LuCie 20 (Lustrumfeest Commissie) gevormd, bestaande uit zowel oudgedienden als nieuwkomers. Het doel: een spetterend rock ‘n rollfeest in november van dit jaar.
Maar 2004 is tegelijkertijd ook een beetje een droevig jaar voor Gel. Want na bijna 20 jaar moeten we noodgedwongen afscheid nemen van Het Odeontheater. Het bedrijf is in nieuwe handen gekomen en het nieuwe management heeft totaal andere plannen met het pand. Helaas, helaas. Protestbrieven en geweeklaag hebben geen zin: eind mei 2004 houdt Gel zijn allerlaatste dansavond in Odeon. Er zijn diverse mensen die het ‘even teveel wordt’ als het bestuur met bloemen, kado’s, zoenen en een toespraak afscheid neemt van onze vaste barvrienden Blance en Bas. Het was een zeer memorabele avond.
En zo zijn we dan nu aangeland in Het Polanentheater. Hoewel sommigen aanvankelijk ietwat opzagen tegen de locatie en de afstand, kunnen we intussen niet anders dan concluderen dat we hier een prima vervanging hebben gevonden voor Odeon. De drankjes zijn er goed te betalen, de mensen achter de bar vinden het schitterend en het parkeren is er makkelijker. Er is wederom een geweldige opkomst voor cursus 1 en de cursisten zijn bijna niet van de dansvloer af te slaan bij het vrijdansen. Kortom: Gel is alive and rockin’!!

Wordt vervolgd!