1994-2003


Een heuglijk jaar in de geschiedenis van Gel is 1994, het tweede lustrumjaar (10-jarig bestaan). De vereniging beleeft op dat moment een absolute piek, met bijna 400 leden, zo’n 35 actievelingen en twee bomvolle dansavonden. Er worden dan ook plannen gemaakt voor een gigantisch lustrumfeest dat Rock ’n Rollend Nederland op zijn grondvesten moet doen schudden. Na lang puzzelen wordt uiteindelijk besloten om een langgekoesterde Gel-droom te verwezenlijken: een straatfeest. Een straatfeest? Is dat alles? Ja, een straatfeest, maar dan wel binnenshuis en compleet met twee Diners, een dorpsplein, een straat met lantaarns, een drive-inn bioscoop, een kapper, een kledingwinkel, twee grote podia met een batterij lichten waar de Stones jaloers op zouden zijn. Wie het heeft meegemaakt zal het nooit meer vergeten. Het feest, met als naam ‘Straat van de Tiende Droom’, begon in de grote hal van de Westergasfabriek om 19.00. Tien uur (en € 20.000…) later gingen de laatsten naar huis. Het had letterlijk bloed, zweet en tranen gekost en een aantal medewerkers verkondigde ’Dit doe ik NOOIT meer!’. Maar het was echt een onvergetelijk evenement.

Tussen 1999 en 2004 gaat Gel gestaag verder. Er wordt veel gedanst en het aantal leden, dat gedurende de tweede helft van de jaren ’90 wat begon af te nemen, neemt weer langzaam toe. Er zijn weer enige wisselingen in het bestuur en er wordt een heuse PR-commissie opgericht, die ervoor moet zorgen dat het bestaan van Gel bij meer mensen bekend wordt. In 2000 komt Gel ook weer eens bij de media ‘in the picture’, als er in de Jaarbeurs te Utrecht wordt gedanst tijdens de finale van de ‘Vekuivencompetitie’ van het radio 2-programma ‘Het Steenen Tijdperk’. Presentator Jeffrey Willems staat met open mond en een prachtige vetkuif te kijken naar de rock ‘n rollende Gellers op de speciaal voor ons aangelegde dansvloer.

In 1999 wordt een derde lustrum bereikt. Voor een dansvereniging een hele prestatie. Gel viert zijn ‘Gelaversary sterrengala’. Ditmaal in De Kompaszaal in het Open Haven Museum aan de KNSM-laan. Ook dit keer zijn de zaken groots aangepakt. De avond start met een uitgebreid Gala Buffet waarna ‘De Kapper’ bezocht kan worden. Deze maakt voor een luttele prijs een vetkuif of suikerspin voor ieder die dat wil. Om 20.00 uur begint het feest echt: The Keytones maken hun entree om later op de avond opgevolgd te worden door dè Rock ’n Roll-band van deze tijd: King Pleasure and The Biscuit Boys. Een flitsende act van de lesgevers van Gel completeert het geheel.

Op naar de dertig!